На "Святі ковалів" збиратимуть кошти на допомогу полоненим морякам

На фестивалі ковалів в Івано-Франківську відбувається акція на підтримку українських моряків, котрі перебувають у полоні в Росії.
Мама полоненого моряка Андрія Ейдера Євгенія закликала написати полоненим листи.
За словами жінки, листи рідних морякам не передають, але від чужих людей вони їх можуть отримати.
Також на фестивалі проходитиме продаж листівок, кошти виручені з продажу підуть на допомогу полоненим морякам.
До слова, сьогодні, 3 травня, в Івано-Франківську відкрилося "Свято ковалів".

Нагадаємо, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до "Дави його, бл*дь". Опубліковано відео тарану росіянами українського буксира, тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.
Згодом так звані суди в анексованому Криму. Доля полонених: "суд" в окупованому Криму заарештував усіх 24 українських моряків на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону. Пізніше всі українські моряки визнали себе військовополоненими Росії.
У середині січня 2019 року суди у Москві розглянули питання подовження запобіжного заходу морякам. Клопотання адвокатів про поводження з ними як з військовополоненими або ж зміну запобіжного заходу судді відхилили і подовжили їм арешти до 24-26 квітня.

http://firtka.if.ua/blog/view/na-sviati-kovaliv-zbiratimut-koshti-na-dopomogu-polonenim-moriakam

На "Святі ковалів" збиратимуть кошти на допомогу полоненим морякам На "Святі ковалів" збиратимуть кошти на допомогу полоненим морякам Reviewed by Мар'яна on травня 03, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.