Рада офіційно визнала Пласт

У четвер, 30 травня 2019 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України”.
“За” проголосувало 228 народних депутатів.
Цей Закон регулює порядок державної підтримки Пласту – Національної скаутської організації України (далі – Пласт) та визнає історичний внесок Пласту у громадянську освіту дітей та молоді, здобуття і становлення української державності;
  • вшановує сотні пластунів і пластунок, які полягли у боротьбі за здобуття незалежності України у XX столітті та під час агресії Російської Федерації на сході України, починаючи з 2014 року;
  • підтримує понад столітню безперервну традицію Пласту, який виховав десятки тисяч активних громадян – освітян і науковців, підприємців, лікарів, журналістів, церковних діячів, військових;
  • створює засади державної політики щодо підтримки Пласту, як українського пластового (скаутського) руху в Україні та світі.
Закон передбачає внесення змін до законів «Про культуру» і «Про позашкільну освіту» для визначення формату державної підтримки Пласту.
Пласт, як український аналог скаутського руху, з’явився в Україні у 1911 році. 12 квітня 1912 року у Львові вихованці одного з засновників Пласту, Олександра Тисовського, вперше склали присягу. Цю дату традиційно вважають днем народження українського Пласту. Засновниками організації були Олександр Тисовський, Петро Франко та Іван Чмола.
Як йдеться в повідомленні на сайті організації, «метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, провідників суспільства на ідейних засадах Пласту та на засадах християнської моралі».

http://firtka.if.ua/blog/view/rada-ofitsiino-viznala-plast
Рада офіційно визнала Пласт Рада офіційно визнала Пласт Reviewed by Мар'яна on травня 31, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.