Депутат облради від «ВОЛІ» посприяла закупівлі нового медобладнання для лікарні у Болехові

У Болехівській центральній міській лікарні нове медичне обладнання. Йдеться про  апарт ат аргоноплазмової коагуляції. 
Саме він, наголошує  головний лікар Любомир Парохоняк, дозволяє швидше та якісніше, рятувати життя пацієнтів, повідомляє прес-служба партії.
«Складність полягає в тому, що чисто технічно в часі воно дуже тривалий процес зупинки кровотечі. А даний апарат допомагає нам , у випадку необхідності, цю процедуру завершити значно швидше і з меншою втратою крові», - говорить головний лікар Болехівської ЦМЛ.
Апарат, кажуть місцеві хірурги, вже встиг себе  зарекомендувати  з найкращої сторони. Адже за його допомогою здійснено чимало операцій різної складності.
«Широко застосовується в гінекології. Як лікування ерозій шийки матки. Тобто цей метод добрий тим, що не залишає післяопераційних рубців. Тому є золотим стандартом лікування такої патології. Ну і  при травмах селезінки, печінки ми вже  використовували цей апарат.  Дуже себе добре зарекомендував», - говорить завідувач хірургічного відділення Болехівської ЦМЛ Роман Федорик.
Появі такого важливого для Болехівської лікарні медобладнання  посприяла депутат Івано-Франківської облради від партії «ВОЛЯ» Галина Макота. Відзначає, така співпраця  є тривалою та системною. Бо певна, що тільки спільно можна бути корисними та рятувати не одне життя.
 «Звичайно, що на моєму окрузі є чимало проблем, які потрібно вирішувати і для цього необхідні кошти. Але я також завжди намагаюсь допомогти Болехівській міській лікарні в придбанні медобладнання. Тому минулого року нам вдалось придбати за кошти обласного бюджету аргоноплазмовий  коагулятор вартістю 350 тис.грн», - розповідає депутат від «ВОЛІ».  
А от задля покращення умов перебування пацієнтів Галина Макота посприяла у встановленні нових дверей. Й обіцяє надалі усіляко підтримувати медичну галузь цієї громади.

http://firtka.if.ua/blog/view/deputat-oblradi-vid-voli-pospriiala-zakupivli-novogo-medobladnannia-dlia-likarni-u-bolekhovi
Депутат облради від «ВОЛІ» посприяла закупівлі нового медобладнання для лікарні у Болехові Депутат облради від «ВОЛІ» посприяла закупівлі нового медобладнання для лікарні у Болехові Reviewed by Мар'яна on травня 28, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.