У Верховинському відділенні поліції виявили ряд порушень

В рамках реалізації національного превентивного механізму моніторингова група здійснила візит до Верховинського відділення поліції Косівського відділу поліції ГУНП України в Івано-Франківській області.
Під час візиту виявлено ряд порушень.
Зокрема, у відділенні поліції не створено умов для тимчасового тримання затриманих осіб: кімната для затриманих та доставлених не функціонує, кімната для проведення слідчих дій належним чином не обладнана, при цьому в ній розміщене робоче місце інспектора слідчого відділення у зв'язку з недостатністю службових приміщень.
Крім цього, у Верховинському відділенні поліції відсутня кімната для конфіденційного побачення затриманого із захисником, не дотримуються вимоги щодо негайності оповіщення Центру з надання безоплатної правової допомоги після фактичного затримання осіб. Різниця між часом затримання та часом повідомлення Центру становить 1-3 години, що є порушенням права на захист затриманих осіб.
Не здійснюється належний облік осіб, які відвідують відділення поліції.
Під час спілкування з оперативними черговими монітори відзначили недостатній рівень їх підготовки щодо прав уразливих груп на безперервне лікування та порядку дій під час доставляння до відділення особи, яка перебуває на обліку та потребує замісної підтримувальної терапії, або антиретровірусної терапії.
Також пандус, який встановлено біля центрального входу в адміністративну будівлю Верховинського відділення поліції не відповідає вимогам будівельних норм і його використання є неможливим для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.
Результати візиту обговорено з керівництвом відділення поліції з одночасним наданням рекомендацій для їх усунення. Відповідні листи реагування у встановленому порядку будуть скеровані ГУНП України в Івано-Франківській області.

http://firtka.if.ua/blog/view/u-verkhovinskomu-viddilenni-politsiyi-viiavili-riad-porushen
У Верховинському відділенні поліції виявили ряд порушень У Верховинському відділенні поліції виявили ряд порушень Reviewed by Мар'яна on червня 24, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.