Продукти, від яких краще відмовитися в спеку

Літо - чудова пора, коли є нагода частіше бувати на природі, це час, коли можна накупити смачненького в обідню перерву і перекусити в парку. Однак, саме влітку слід бути особливо уважними до продуктів, які використовуємо в їжі.

Спека скорочує термін придатності майже всіх харчових продуктів.Сонце та неправильне зберігання продуктів - це прямий шлях до інфекцій. Щоб вберегти себе від харчового отруєння, слід бути обережними з такими продуктами:


  • Молочні продукти. Вони - ідеальне середовище для розвитку патогенів. При неправильному зберіганні ( не холодильник)  непастеризовані молоко, сметана, сир уже за декілька годин можуть стати зараженими. Основне правило - тримати продукти з молока тільки в холодильнику, особливо це стосується вже відкритих упаковок. При високій температурі повітря термін зберігання їх дуже скорочується, і це може призвести до швидкого псування.
  • М'ясо та риба, суші. Висока температура сприяє швидкому розмноженню бактерій у цих продуктах. Варто відмовитися від свинини. Деякі види риби - зокрема, осетрові - стають смертельно отруйними, якщо відразу після улову вони не були оброблені належним чином.
  • Фрукти. У продажі є фрукти і ягоди, які можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю. Звичайно, важливо відмовитися від зіпсованих та немитих фруктів, але набагато складніше розпізнати продукт, напханий шкідливими добривами. Найчастіше це кавуни, краще дочекатися сезону.
Варто відмовитися від вуличної їжі, такої як, пиріжки, шаурма, та інші смаколики, куплені з рук, - цю їжу в будь-який час року не можна назвати корисною. Влітку ризик отримати серйозне отруєння збільшується в рази. Така їжа продається, а іноді і готується прямо на вулиці, часто під палючим сонцем, без особливих санітарних умов. Та швидко псується. Купуйте їжу в перевірених та охайних місцях.
Продукти, від яких краще відмовитися в спеку Продукти, від яких краще відмовитися в спеку Reviewed by Мар'яна on червня 18, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.