Нацбанк випустив в обіг 50-гривневу монету

Національний банк України випустив в обіг пам'ятну монету присвячену наданню томосу про автокефалію Православної церкви України. Номінал монети — 50 гривень.
Про це повідомляє прес-служба НБУ. Роздрібна ціна, грн: 12824 . Зазначається, що всього в обіг надійде 1000 таких монет. 
«Монета продовжила серію «Духовні скарби України», має номінал 50 гривень. Її виготовлено зі срібла 999 проби, маса дорогоцінного металу в чистоті – 500 грамів, діаметр — 85 міліметрів», — повідомляють у прес-службі Нацбанку.
Присвячена вона події, яка ознаменувала тисячолітній шлях української церкви від створення до здобуття незалежності, – наданню Томосу про автокефалію Православної церкви України. Томос, текст якого ухвалено архієрейським синодом Вселенського патріархату, офіційно затверджує канонічний автокефальний статус Православної церкви України як однієї з 15 помісних православних церков.


http://firtka.if.ua/blog/view/natsbank-vipustiv-v-obig-50-grivnevu-monetu



Нацбанк випустив в обіг 50-гривневу монету Нацбанк випустив в обіг 50-гривневу монету Reviewed by Мар'яна on липня 23, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.