На Прикарпатті відкрили музей-резиденцію Шухевичів

У суботу, 29 червня у с. Тишківцях, що  на Городенківщині, відбувся Форум українських родин та відкриття музею-резиденції Шухевичів.
Поблагословити добре починання Форуму, який тут проводиться вперше, завітав єпископ Коломийський УГКЦ кир Василій (Івасюк). Звертаючись до присутніх владика зазначив, що в усі часи по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Насамперед тому, що благополуччя сімей залишається мірилом її розвитку і прогресу, повідомляє пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ.
“Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує дитинство, материнську любов і затишну батьківську оселю, бо звідти починається людина, родина, батьківщина і вся наша велична й неповторна у світі країна. Маленькі струмочки, вливаючись у більші, творять потоки, а потоки – у ріки, а ріки – у море. Подібно створені сім’ї творять родини, а з родин складається народ. Могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і наша країна збагачується маленькими і міцними родинами. Всі родини складені разом і творять український народ”, – сказав кир Василій.
Серед гостей свята були представники родин Шухевичів, Бандерів, Грушевських, Трильовських,   Івасюків, Стефаників, Романюків, Скориків, Цісиків, Бачинських, Гуриків, Сухомлинських, Книшуків, Окуневських  та інших.
Значимою для Тишківців подією стало відкриття музею-резиденції родини Шухевичів. Саме з цього знаменитого села походить легендарна постать національно-визвольних змагань ХХ ст., полководець, державний і політичний діяч – Роман Шухевич.
Понад шість місяців експозицію готували працівники Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського на чолі з генеральним директором Ярославою Ткачук.
На Прикарпатті відкрили музей-резиденцію Шухевичів На Прикарпатті відкрили музей-резиденцію Шухевичів Reviewed by Мар'яна on липня 02, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.