Голова ІФ ОДА Денис Шмигаль: Івано-Франкіщина залишається єдиною областю, де немає сучасного перинатального центру

Про ситуацію та перспективи розвитку медичної галузі регіону йшлося на нараді у голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля.
Під час обговорення наголошувалося на важливості будівництва Івано-Франківського обласного перинатального центру.
За словами голови ОДА, це дозволить забезпечити 3 тис. пологів на рік, ефективно впроваджувати сучасні перинатальні технології, забезпечити недопущення випадків материнської смертності, попереджувати малюкову смертність, виходжувати недоношених немовлят та впроваджувати другий етап їх реабілітації.
«Хоча за останніх 8 років кардинально зменшились показники материнської з 8 до 2 випадків та перинатальної з 106 до 87 випадків смертності, в області вдається виходжувати близько 200 дітей при народженні з вагою до 1500 грам, але Івано-Франкіщина залишається єдиною областю, де немає сучасного перинатального центру. А його добудова і введення в експлуатацію дозволить рятувати значно більше жінок і дітей, а кожне життя безцінне», - наголосив Денис Шмигаль.
http://firtka.if.ua/blog/view/golova-if-oda-denis-shmigal-ivano-frankishchina-zalishaietsia-iedinoiu-oblastiu-de-nemaie-suchasnogo-perinatalnogo-tsentru
Голова ІФ ОДА Денис Шмигаль: Івано-Франкіщина залишається єдиною областю, де немає сучасного перинатального центру Голова ІФ ОДА Денис Шмигаль: Івано-Франкіщина залишається єдиною областю, де немає сучасного перинатального центру Reviewed by Мар'яна on серпня 08, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.