Медичний скандал у Долині: керівництво району ігнорує вимоги мешканців

У Долині мешканці та лікарі продовжують протестувати проти переведення вузькопрофільних дитячих лікарів у приміщення стаціонару дитячої лікарні.
Нагадаємо, згідно медреформи, лікарів з дитячої поліклініки на вулиці Степана Бандери переводять у приміщеннях стаціонару дитячої лікарні на вулиці Міцкевича.
Вчора, 28 серпня, люди прийшли у районну раду із вимогою, щоб керівництво пішло на зустріч мешканцям. Кажуть, що такі зміни розривають логіку надання послуг пацієнтам і є порушенням протоколів лікування, адже тепер після візиту до сімейного лікаря, при необхідності консультації вузького спеціаліста, потрібно буде добиратися в інший кінець міста. 
"Ми не хочемо, щоб офтальмолога, лора, невропатолога, травматолога, хірурга, кардіолога, дерматолога перевели в дитячу лікарню", - кажуть люди.
Однак, до протестувальників ніхто так і не вийшов.
"Ми прийшли на заплановану зустріч, але до нас ніхто не вийшов. Всі двері були закриті", - каже Наталія Гончаренко.
Керуючий справами райради Зеновій Мандрик у розмові із кореспондентом Фіртки пояснив, що людям зустріч не призначали і порадив звертатися до головного лікаря ЦРЛ.
"Ніхто нікому жодних зустрічей не назначав. Бесіда була у тому напрямку, що адміністрація на 28 число мала розглядати заяву, яку люди написали. Є головний лікар районної лікарні, який відповідає, згідно зі статутом, за медицину у районі. І все.  Він зустрівся із директором КНП "Медико-соціальна допомога", напрацювали спільне рішення, яке і подали на розгляд сесії. Суб'єктом подання не була районна рада.  Ми собі цього не придумали", - говорить Мандрик.
Вже сьогодні, 29 серпня, небайдужі долиняни планують знову зібратися о 15.00 год, щоб далі відстоювати право на якісні медичні послуги.
До слова, самі лікарі також нарікають на умови праці, які їм пропонують.
"Приміщення не пристосовані та не відповідають жодним нормам. У таких умовах про належний огляд наших пацієнтів просто не може бути мови. У жодній лікарні, де вже йдуть зміни, так не роблять", - апелюють медики.
Відео протесту можна переглянути за ПОСИЛАННЯМ.
Медичний скандал у Долині: керівництво району ігнорує вимоги мешканців Медичний скандал у Долині: керівництво району ігнорує вимоги мешканців Reviewed by Мар'яна on серпня 29, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.