Реабілітаційна школа для дітей з порушеннями рухового апарату на Рогатинщині чекає нового корпусу

П’ятого вересня на Рогатинщині з робочим візитом перебуває голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль.
Під час візиту у село Черче Рогатинського району посадовець оглянув обласний навчально-реабілітаційній центр, в якому навчаються 37 учнів.
Центр відкрили у 2011 році, він призначений для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. Заклад працює як школа соціальної реабілітації, на час відкриття проектна потужність передбачала навчання та реабілітацію 20 дітей, проте діток з такими потребами виявилось значно більше, то ж заклад потребує ще одного приміщення. Його почали будувати у 2016 році, але наразі будівництво припинили – потрібно 10,5 мільйонів. Тут буде й спеціальний ліфт для учнів.
“У нас вчаться діти з ДЦП, сколіозом 2-3 ступеня. Ми забезпечуємо якісне навчання для дітей з порушенням опорно-рухового апарату, а також забезпечуємо реабілітацію, лікування на базі санаторію: масажі, лікувальна фізкультура. Окрім того двічі на тиждень кожна дитина ходить у Рогатинський басейн. Коли ми відкривались, то була умова, що буде друга черга будівництва”,- каже директорка Черченського обласного навчально-реабілітаційного центру Надія Шемберко, пише “Галка”.
Директорка додає, що місця для нормального навчання учнів не вистачає.
Реабілітаційна школа для дітей з порушеннями рухового апарату на Рогатинщині чекає нового корпусу Реабілітаційна школа для дітей з порушеннями рухового апарату на Рогатинщині чекає нового корпусу Reviewed by Мар'яна on вересня 04, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.