В центрі Надвірної з’явився яскравий мурал

З 18 серпня по 1 вересня в Надвірній, Івано-Франківської області, тривав волонтерський табір “Будуємо Україну Разом”, в якому взяли участь волонтери з усієї України.
Під час табору волонтери БУР ремонтували помешкання двох сімей, що цього потребують. Також був зроблений ремонт нового молодіжного центру Надвірної “Твоя можливість” та створений мурал в центрі міста.
Мурал чи стінопис - один з видів монументального і декоративного малярства.  Часто на стінах будинків чи парканах можна зустріти дивовижні рослинні орнаменти, образи відомих людей, знайомі рядки з віршів.
В серці карпатського містечка Надвірна волонтери з табору БУР (Будуємо Україну Разом) на стіні житлового будинку «посадили» квітку. Це людне місце щодня відвідують сотні жителів міста.
Молодь з Надвірної, яка і запросила в гості волонтерів з усієї України, вирішила прикрасити стіну будинку традиційними орнаментами, адже там було написано багато незрозумілих речей.
"В нас було дуже багато ідей на рахунок муралу та ми зупинились на тому, що власне й створили. В цьому дворику проживає старенька жіночка, Ольга Василівна Писарук, майстриня вишивки, дуже відома в Америці та Європі, але в Україні про неї знають одиниці. Крім того, що вона володіє всіма стилями вишивання, ще й займається художньою вишивкою. В її роботах жоден візерунок не повторюється. Саме через це наш мурал схожий на вишивку", – ділиться досвідом Олена Кендзьор, волонтерка зі Львова, координатор розписів.
Олена - студентка Львівської національної академії мистецтв, вивчає сакральне мистецтво. Свої знання використовує на практиці, ділиться досвідом з волонтерами, на таборі розмальовувала стіну зеленими квітами.
В центрі Надвірної з’явився яскравий мурал В центрі Надвірної з’явився яскравий мурал Reviewed by Мар'яна on вересня 02, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.