Дієвий спосіб захистити дитину від хвороб - вакцинація: лікар-педіатр


З приходом  осені та холодів, наша імунна система слабшає, через це - настає час неминучих вірусних застуд та хвороб, а особливо це стосується діток. Ми звикли, що коли мова йде про дитяче захворювання – увагу варто акцентувати на лікуванні. Проте важливим є -  не дати хворобі підібратися. Як зміцнити імунітет дитини, розповідає лікар-педіатр «Приватної дитячої поліклініки №1» - Курташ Ірина Михайлівна.

Імунітет – це здатність організму протистояти інфекціям і запобігати різним хворобам. Сильний імунітет – запорука здоров’я людини. Тому, зміцнення дитячого імунітету – одне з найперших завдань, що стоїть перед турботливими батьками.





Для того, щоб ваша дитина не хворіла, варто дотримуватися простих рекомендацій:
  • ·         Збалансоване харчування;
  • ·         Повноцінний сон (дітям від 7 років необхідно спати не менше 9-10 годин);
  • ·         Фізичні навантаження;
  • ·         Зволоження повітря в приміщеннях;
  • ·         Часте миття рук, протирання стола, клавіатури, екрану телефона дезінфікуючими засобами.
  • ·         Оскільки більшість інфекцій проникає в організм через рот і верхні дихальні шляхи, важливо дотримуватися правил гігієни порожнини рота і чистити зуби двічі на день;
  • ·         Стежте за питним режимом малюка, у добу дитина повинна випивати не менше 1 літра рідини, в тому числі чистої негазованої води, натуральних соків, морсів, компотів.

І головний дієвий спосіб зберегти здоров’я і не дозволити хворобам підривати імунітет – вакцинація. 

Міфів щодо щеплення багато, але найнебезпечніше, коли неправдиву інформацію розповсюджують люди необізнані в медицині. Низький рівень обізнаності є передумовою до легковірного сприйняття негативної інформації про наслідки щеплень, яку періодично публікують у ЗМІ та соціальних мережах. Люди вірять тому, що стосується їх здоров'я. І це нормально! Але запевнити потім батьків, яким дали хибний медвідвід, що їх дитину не просто можна, але потрібно щепити, дуже важко!

Щоб прийняти інформоване рішення про вакцинацію, поговоріть з лікарем. Підготуйтесь до консультації та складіть список питань, що вас турбують. Лікар розкаже про вакцину, можливі реакції організму на щеплення та порадить, як користуватися жарознижувальними препаратами, якщо в дитини підвищиться температура. Дізнайтеся, у якому випадку слід звернутися до лікаря та коли потрібно робити наступне щеплення.

Якщо в дитини є реакція на щеплення – це означає, що вакцина діє і активізує імунітет. Зазвичай трапляються місцеві реакції : почервоніння, припухлість чи болісне відчуття в місці ін'єкції. Можуть бути загальні реакції: підвищення температури, нездужання, що минають самостійно за кілька діб. Часто за реакцію на вакцину приймають симптоми інших захворювань, що збігаються з вакцинацією в часі. Наприклад, у дітей часто трапляється ротавірусна інфекція, яка проявляється діареєю, блювотою та підвищенням температури.

Особисто я, тішуся з того, коли батьки приходять із великим переліком запитань або інформацією з інтернету чи інших джерел, розумію, що час витрачений на пошук інформації про щеплення, свідчить про те, наскільки важливим є це питання для батьків. Здоров'я вам та вашим діткам!!!!
Дієвий спосіб захистити дитину від хвороб - вакцинація: лікар-педіатр Дієвий спосіб захистити дитину від хвороб - вакцинація: лікар-педіатр Reviewed by Мар'яна on жовтня 15, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.